Bra råd om hur man slutar röka för gott


Som rökare tänker du noga på att sluta en gång för att undvika allvarliga hälsoproblem. Har du någonsin hört talas om en rökare som påpekar hur hälsosam och näringsrik deras cigarett är? En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Läs vidare för deras råd och expertis.

Bryt ner fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din resa kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. När du skriver något ner kan det fungera för att justera din sinnesstämning.

Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Du kanske vill vara med i en supportgrupp när du bestämmer dig för att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ange uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Ibland är försenad rökning faktiskt tillräcklig för att förhindra att du tar den puffen. Om du fortfarande väljer att röka den cigaretten, kan fördröjningstiden bara innebära att du röker en mindre den dagen.Source link