Försöker man sluta röka? Se till dessa utmärkta tips!


Att nikotin är beroendeframkallande är ett välkänt, vetenskapligt faktum. Det gör det mycket svårare att leva utan en cigarett om du redan har börjat röka. Utrusta dig med bra tips och råd om hur du verkligen slutar röka, så att du kan ge dig en bra chans att uppnå detta mål.

Deep Trance

TIP! Försök att göra det så enkelt som möjligt på själv att sluta röka. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. Hypnotisten kommer att framkalla en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du klipper ur den djupa transen kan du upptäcka att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket ger dem lättare.

Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka. Att bara flytta hjälper dig att besegra din stress. Om du har ledt en stillasittande livsstil, börja långsamt, som att gå lugnt och gå varje par dagar och bygga upp därifrån. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt påbörjar några omfattande träningsrutiner.

Fördröjningstaktiken är ett bra verktyg att använda när begäret efter en cigarett verkar överväldigande. Förskjuta rökstoppet i tio minuter, upptag då din klokhet klokt. Efter de tio minuterna är upp kan du upptäcka att ditt begär har passerat. Om du fortfarande känner trängseln, försök att hålla distraherande dig själv i 10 minuters steg för att avstå från att röka så länge som möjligt.

Nikotinutbytesbehandling

En av de bästa metoderna att sluta röka är att använda en nikotinersättningsterapi att hjälpa till i ditt slut. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier har visat att personer som använder nikotinutbytesbehandling dubblar sin chans att lyckas. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Försök inte göra det själv. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Du kanske vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och sluta sluta vana.

TIPS! Tänk på att använda nikotinersättningsalternativ när du slutar rökning. Huvudhinder för att sluta cigaretter är din kropps beroende av nikotin.

Klipp tillbaka på hur mycket du röker. Rökning mindre kan vara ett bra ställe att börja din plan att sluta röka. Försök vänta minst en timme efter att du vaknat innan du har nävecigaretten. Du kan också försöka bara röka hälften av en cigarett åt gången för att skära tillbaka på rökning.

Du kommer bli bättre att sluta varje gång du gör det. Mycket få rökare lyckas sluta första gången de försöker. Stanna bara omedelbart och vara en nonsmoker så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Bli inte avskräckt om du misslyckas. Även de mest välorganiserade, mest avsiktliga avsluta ansträngningarna misslyckas ibland. Identifiera var du gick fel så att du kan lära dig från det ögonblicket till nästa gång. Om det händer i framtiden kommer du att veta exakt hur du ska övervinna det.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta.

Bli av med något som påminner dig om att röka när du närmar dig ditt slutdatum. Kasta ut alla dina tändare och askkoppar. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Detta kommer att hjälpa dig att glömma cigaretter och se till att tiden mellan begär blir längre och längre tills de går.

Rökning kan ha tidigare försett dig med en form av stressavlastning. Om det är sant måste du hitta en lämplig ersättare så att du fortfarande kan koppla av när du känner dig stressad. Meditation, musik och yoga är några bra idéer att försöka. De kan minska svårigheten av dina begär för en cigarett och hjälpa till att minska stress.

När du försöker sluta röka, få hjälp av din familj och dina vänner. Låt alla dina bekanta veta att du har bestämt dig för att sluta röka. De kommer att stödja dig, vilket kan göra en stor skillnad. Försök också grupprådgivning eller terapi för att hjälpa dig att sluta röka.

Djup andning

Prova djup andning om du försöker avvärja ett begär för en cigarett. Detta lugnar dig ner, lindrar stress och fokuserar dig på ditt ultimata mål. Det kommer att föra syre i kroppen, koppla av dig och hjälpa till att rensa ditt sinne. Djupa andningsstrategier är ganska enkla, och du kan göra dem när som helst.

Var uppmärksam på vad dina vanor är. Det blir lättare att sluta röka när du är medveten om de situationer som leder till att du vill ha en cigarett. Om du är förberedd för tobaksbehov, är du beredd att hantera dem och kommer mindre sannolikt att ge dig frestelsen.

Tips! När du tänker sluta byt du byte. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet avstå cigaretter.

På grund av nikotins beroendeframkallande är det mycket svårt att sluta röka. Att stoppa är svårt för många, både emotionellt och fysiskt. Du kan göra processen mycket enklare genom att följa alla de råd som vi har lagt fram här. Det är möjligt att sluta röka genom att tillämpa denna användbara information tillsammans med ditt eget hårda arbete.Source link