Sluta låta din nikotinavgift styra ditt liv – sluta röka med dessa enkla tips


Uppgiften att sluta röka kan bryta vilja till även den mest bestämda personen. Även om du verkligen vill sluta, kan någonting alltid rita dig om du inte är redo. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kommer rådet i den här artikeln att komma igång.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. När du är hypnos kommer hypnotisören att fylla ditt sinne med positiva tankar om att sluta röka. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Ett hjälpmedel som hjälper dig att sluta är att göra en lista med anledningar till varför du borde sluta röka och också orsakerna till att du motstår sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör.

När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan vara det extra tryck som hjälper dig att hålla dig på rätt väg mot din rökningstopp.

Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Du kan och bör anpassa denna lista till ditt liv och dina vanor. Varje enskild person kommer att ha sina egna individuella triggers som behöver uppmärksamhet. Alla har sina egna sätt att få saker gjort. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Gör en lista för dig själv.

Siktmål

TIPS! Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Sluta röka dagligen. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Kortsiktiga mål kan göra processen att sluta både mentalt och fysiskt lättare. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Vila är viktigt när du slutar röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Sova åtta timmar varje natt gör det lättare att fokusera och styra nikotinbehov.

Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte gör det, fortsätt försök med den här metoden.

TIPS! Du kan gå med i ett gym eller börja en vanlig träningsrutin för att hålla dig upptagen. Detta kommer att innebära den tid du skulle ha spenderat att röka.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Det kan finnas receptbelagda läkemedel som kan hjälpa till att sluta, bland annat vissa antidepressiva medel. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kommer att bidra till att minimera viktökning som du kan uppleva. Tänk på att din kropp kommer att gå genom att dra tillbaka, så det kommer att krävas mat som galen.

Belöna dig själv

TIPS! Du ska inte försöka sluta röka ensam. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer.

Varje gång du når en milstolpe i din resa för att sluta röka, belöna dig själv. Till exempel kan du bestämma dig för att se en film som en behandling för att markera en vecka utan en cigarett. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Efter det fortsätter du att belöna dig en gång i taget tills rökning inte längre är i ditt sinne alls.

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Personer som utsätts för begagnad rök har högre risk för att utveckla ett antal olika cancerformer och andra tillstånd. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Inte bara kommer du att rädda ditt eget liv, du kommer att hålla dina nära och kära friska.

Sluta röka

TIPS! När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett.

Som du har sett måste sluta röka inte vara skrämmande och omöjligt att göra. Självkänsla och viljestyrka kan få dig genom att sluta röka, så använd tidigare insikter i ditt dagliga liv idag. Med lite beslutsamhet kan du mycket väl bli förvånad över hur stark du är!