Sluta röka idag med dessa beprövade tips


Den som försöker sluta röka har ofta det bästa av avsikter, men många gånger följer man igenom till framgång. Om du är intresserad av att skära denna ohälsosamma vana från ditt liv, fortsätt läsa. Gör ett åtagande att sluta för gott!

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. När du håller ut för den extra lilla tiden kan du kanske upptäcka att du lyckas besegra begäret trots allt. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en betydande skillnad under året.

Tips! Fördela fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare.

Gör ett gym medlemskap en del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja då med en gång promenad. Innan du börjar något träningsprogram, bör du först rådfråga din läkare.

För att undvika att uppleva cravings relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för hur man hanterar stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Du kan lägga ditt fokus på ett spel eller en trevlig bok istället för att röka. Till och med ett besök med en bra vän kan tänka på att röka.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Tänk på förbättringen i ditt liv du kommer att ha. Att sluta röka kan förbättra din lukt, dina tänder och eliminera lukt från ditt hem och din bil. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av att röka, kan många människor komma ihåg de positiva fördelarna med att sluta. Det kan vara ännu mer användbart.

Tips! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du får måste kunna sluta röka. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa längtan, få känslomässigt stöd och hitta nya rökfria vänner.

Om du är seriös om att sluta röka vana behöver du bli bra på det. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. Sluta röka och planera bara på att gå så länge du kan utan att starta upp igen. Om du börjar röka igen, besluta om ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom får du det bra, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutar röka. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om vanan som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Planera hur du lyckas hantera med stress. De flesta som röker kommer att tända när de är stressade. Du är mer benägna att inte röka, om du är planerad att göra en alternativ aktivitet. Se till att du också har en reservplan, om chansen att den första inte hjälper.

Tips! Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. Under de första 48 timmarna efter att du slutat börjar din kropp att gå in i detox eftersom all nikotin lämnar ditt system. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Det här är inte heller lätt, men när du inte längre är fysiskt beroende av nikotin, kommer du att ha en mycket lättare tid motstå begär.

När du tänker på att sluta cigaretter, närma den som en positiv sak du gör för själv istället för något du behöver uthärda. Det är lättare att ändra ditt beteende genom att tänka på belöningarna. En positiv inställning är effektivare än en negativ. Påminn dig om hur viktig din uppgift är, och kom ihåg att de positiva aspekterna av att sluta uppväger de negativa genom en lång skott. Detta kan ge dig incitamentet och motiveringen att sparka vanan omedelbart.

Släppa dig slutligen av grepp om din rökberoende kommer att öppna ditt liv till en lycklig och hälsosam framtid. Ta den kunskap du har fått här, och gör positiva steg mot att sluta.Source link