Söker efter ett sätt att sluta röka? Prova dessa bra tips!


Många människor vill sluta röka. Rökning är inte bra för rökarens hälsa eller för dem som finns runt dem. Läs igenom de olika tipsen i den här artikeln och avgöra vilka som kan gälla för din unika kamp med denna vansinne.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Ställ in uppgifter som du åtar dig att utföra före den cigaretten, inklusive små saker som att gå på en promenad eller göra en juicejuice. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

TIPS! Skapa en lista med anledningarna till varför du slutar. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för hur du ska klara till nästa månad eller året efter. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Nikotinutbyteterapi

TIPS! När det gäller att stoppa röken, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Gå inte till den kalla kalkonvägen.

Lär dig hur nikotinersättningsterapi kan hjälpa till. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Användning av nikotin ersättningsterapi hjälper till att lindra dessa symtom på uttag. Studier har visat att de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbla chanserna att slutföra med framgång. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

Engagemang är nyckeln till att sluta röka, så kan du begå att aldrig röka igen? Du måste svara ja på den här frågan innan du börjar sluta. Ofta misslyckas det med att sluta röka, eftersom de inte motiveras ordentligt eller inte har en säkerhetskopieringsplan när begäret är in. Kom ihåg varför du vill sluta och påminna dig själv ofta.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du försöker sluta röka. Föreställ dig hur ditt liv kommer att förbättras när du har slutat röka. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. Medan många människor svarar på negativ förstärkning, kan en positiv utsikter också vara mycket kraftfull.

Tips! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det är bra att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar.

Bra råd när du slutar är att sluta röka helt och hållet. Du börjar din resa dagen då du säger nej till en cigarett. Försök bara sluta helt och hämta aldrig en annan cigarett. Denna metod kan verka hård. Denna metod har dock visat sig vara effektivare, med tiden.

"No One Puff Ever" eller "Nope" ska vara din mantra. Medan en snabb puff under dessa intensiva begär kanske inte verkar som en hemsk idé kan det störa hela din strategi och ställa dig tillbaka länge. Innan slagen träffar, påminna dig om all skada "bara en" cigarett kan göra.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. Eftersom du kommer att få bättre lungkapacitet, kommer du att hitta lättare träning. Om du deltar i frekvent fysisk aktivitet kommer du också att vara mindre benägna att gå ner i vikt. Under träning produceras endorfiner, vilket kan hjälpa till att hantera symtomen på uttag.

TIPS! Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått.

Försök att sluta med ett positivt ljus, eftersom det kan vara mycket fördelaktigt för ditt liv. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Detta kommer att hjälpa dig att förstå värdet av att sluta för ditt liv, ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Om du gör det kommer du att stärka din önskan att sluta och hjälpa dig att nå dina mål denna gång.

Tala med din läkare om mediciner som kan användas för att hjälpa dig att sluta. Det finns många produkter på marknaden nu tillgängliga för att hjälpa dig att sluta för gott. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Prata med din läkare och fråga vad han eller hon rekommenderar.

Förhoppningsvis har du hittat en viss insikt från att läsa den här artikeln om vad du behöver för att sluta röka en gång för alla. Det finns människor i ditt liv som älskar dig och beror på dig, och sluta röka betyder att du har mer tid att spendera med dem. Vad du just har läst hjälper dig att göra det.