Tänker på att sluta röka för första gången? Prova dessa tips!


Alla rökare förstår att de borde sluta. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. En ex-rökare vet vad hårt arbete det är att sluta, medan en icke-rökare inte har någon aning. Ta lite tid att läsa råd från några som har gått i dina skor.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Du kan bli mer motiverad att stanna kvar på vägen, och därför kanske du kanske slutar vara mindre av en utmaning.

Tips! Att utveckla en ärlig lista över rökfördelarna och nackdelarna med att röka kan hjälpa dig du uppnår ditt mål att sluta röka. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom, och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan mötas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Att förvärva tjänster av en licensierad hypnotisör har visat sig vara effektiv för många andra. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När transen är trasig kan du upptäcka att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Många tycker att att hålla sena kvällstimmar leder till förhöjda cigarettbehov. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du får mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

TIPS! Hypnos har visat sig vara ett effektivt stopp för rökning för många människor . Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. En mängd olika mediciner finns tillgängliga för att göra stoppprocessen enklare, från anti-depressiva medel till läkemedel som gör rökning mindre önskvärt. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt. Låt dem veta att du kan vara skarp eller irritabel på grund av uttag, men det kommer att gå och det är inte din avsikt att vara som sådan. Att sluta röka är en svår process, och att få stöd från dina vänner och familj är avgörande.

För att undvika att spricka under trycket av begär och nikotinuttag, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Det kan innebära att du går till gymmet i ögonblick när du brukar uppleva cravings, eller starta en hobby eller till och med ha ett vanligt massageschema. När du har stillestånd, distrahera dig själv med vänner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Tips! Kom ihåg att sluta röka är en daglig åtgärd. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på att andan inte luktar så illa, dina tänder kommer att se vitare ut, och din bostad kommer inte längre att ha en röklukt. De negativa effekterna av rökning kan leda till att vissa slutar, men också använda positiva fördelar för motivation.

Avsluta tills du får det rätt. De ex-rökare du känner förmodligen inte lyckades med deras första försök. Varje gång du försöker sluta, gör det ett mål att gå längre utan en cigarett än förra gången du försökte. När du lyser upp igen väljer du ett annat slutdatum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Så småningom får du det så bra att du kommer att sluta en gång och bara inte gå tillbaka.

Sök support online. Du kan upptäcka ett brett utbud av webbplatser speciellt avsedda för att ge stöd till människor som sparkar vanan. Du kan hitta hjälp genom att jämföra stopptekniker med andra rökare. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningarna som följer med att röken upphör.

TIPS! Stanna så ofta som möjligt när du slutar röka. Om du stannar upp sent, kan det öka cigarettbehovet.

Tänk på effekterna på din familj som kan orsakas av din dåliga rökvanor och använda den som motivation för att hjälpa dig att sluta. Statistiken visar att ett stort antal dödsfall i Amerika kan hänföras till rökning varje år. Låt inte dig själv bli statistik.

När du slutar röka, kom ihåg att den första veckan alltid kommer att vara det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut alla lagrade nikotiner i kroppen. När din kropp sköljer nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svårt att arbeta genom att ha denna kunskap bakom dig, kan det göra det lättare att klara.

Sluta röka på det här ögonblicket. Ställ inte halvhjärtat ett slutdatum som är två månader från nu, gör idag dagen! Det har varit vetenskapligt bevisat att din kropp kommer att läka sig själv med tiden, vilket minskar risken för sjukdomar i samband med rökning. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

TIPS! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen.

Börja träna regelbundet. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna lättare än det brukade vara. Att hålla aktiva hjälper dig att hålla dig i vikt. De endorfiner som tränar producerar inte ersättning för nikotinhöjder, men de bidrar till att ta avkanten av uttag.

Icke-rökare kan helt enkelt inte förstå varför du kanske vill röka när alla hälsokostnader beräknas. Inte heller kommer en nonsmoker någonsin att förstå hur tufft det är att sluta. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Använd dessa idéer och anta hälsosamma vanor.Source link