Vad du behöver göra för att sluta röka


Rökning har allvarliga konsekvenser för dig och ditt liv. Det gör din hudrink, dina tänder och fingrar gula och ditt andetag och hår stinker. Den värsta delen är att det skadar dig fysiskt. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du inte vet hur du ska sluta, kan den här informationen komma igång på rätt väg.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket borde göra det lättare att sluta.

TIPS! Om du har en önskan om att sluta röka, bör du överväga att prova hypnos. Många har funnit framgång med professionella hypnotisörer.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Till exempel, kräva att du tar en lång promenad innan du ger in och har en rök. Om inget annat, häll dig ett stort iste och lova dig att sluta dricka det först. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta kan vara en lång process. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, få lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller gummi. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

TIPS! Berätta för dina nära och kära att du vill sluta röka. Detta kan hjälpa dig att skapa en supportgrupp för att underlätta processen.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

Sluta röka

Tala med din läkare om du planerar att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera medicinen för att sluta röka.

TIPS! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta.

Det finns många hälsosamma sätt att hantera stress. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. Under din fritid läser du böcker eller tar tid att prata med vänner. Allt som håller dig upptagen hjälper dig att hålla dig borta från att röka.

Sluta röka cigaretter så snart som möjligt! Om du verkligen är redo, sätt inte ett slutdatum många veckor från nu. sluta idag eller till och med imorgon. När du slutar röka, minskar dina risker för många sjukdomar och fortsätter att minska vid varje dag som går. Du kommer också att bidra till att säkerställa din familjs säkerhet genom att minska den begagnade rök som finns i ditt hem. Detta gör det ännu viktigare att du slutar idag.

Om du återkommer, kom tillbaka på rätt spår och håll dig klar att sluta. Det finns tillfällen då den bästa planen inte kommer att fungera. Vet var du gjorde ett misstag och lär dig av dina misstag innan du försöker sluta igen. Försök, försök igen och du kommer att lyckas längs vägen.

Tips! Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka.

Rådgivning kan vara det du behöver för att sluta röka. Det är ibland känslomässiga faktorer som påverkar människor att röka. Om det emotionella problemet behandlas, kommer efterfrågan på en cigarett att minska. Om detta verkar som något som skulle vara till hjälp, prata med din läkare för att få en hänvisning till rätt person.

Utarbeta en lista över dina motiv för att sluta röka, och skicka det runt ditt hem, sätt in en kopia i din plånbok, och även hålla en på jobbet. Det finns inga positiva skäl att fortsätta att röka, och du kommer att upptäcka att fördelarna med att sluta väga uppväger något nöje som du härrör från att röka.

Om du vill se och må bättre, sluta röka. Många, många har framgångsrikt slog denna vana; du kan också. Börja med ett tips och fortsätt tills du är färdig att röka för gott!Source link