Använd dessa tips för att sluta röka idag


Röktobak är notoriskt farligt för både rökaren och deras nära och kära. Det förstör lungorna och halsen, skadar ditt hjärta och skador på din mun. De människor som andas in din begagnade rök är också i riskzonen. Därför är det viktigt att sluta. Följande artikel visar tips som kan hjälpa dig att lyckas med att sluta röka och leda en hälsosammare livsstil.

Fördela fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika för- och nackdelar. Ditt sinne tenderar att ta något mer på allvar när du skriver ner det. Använd detta som en källa till motivation och bygg ditt fokus på dina dagliga utmaningar.

TIPS! Hitta en bra supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. Du kommer att få mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller genomgått samma sak.

Du måste göra ditt rökavvänjande så enkelt som du kan. Försök inte sluta direkt utan att ha en klagandeplan på plats. Om du försöker sluta kall kalkon kan du hamna återfall. Eftersom nikotin är så beroendeframkallande kan en lapp, medicinering eller terapi vara till hjälp. Dessa saker hjälper dig med eventuella abstinenssymptom som du kan uppleva och göra uppsägningar framgångsrikt mycket mer troliga.

När du äntligen har valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara mycket fördelaktigt att nätverka med människor som har varit där du är och förstå de känslomässiga och fysiska utmaningar som du går igenom. Personer som har varit i din position kan hjälpa dig genom processen. Du kan hitta stödgrupper på platser som fritidscenter, kyrkor eller samhällskolor.

När du försöker sluta röka bör du göra vänner och familj medveten om dina planerade förändringar. När du anförtro människorna runt denna information kan de göra saker för att hjälpa dig att vara motiverad och hålla frestelsen borta. Det här kan vara den extra pushen som hjälper dig att hålla koll på väg mot din rökning.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka en gång för alla, gör en lista fylld med användbara tips och avslutningsstrategier. Sätt dig ned och skapa en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Ta din resa dag för dag, fokusera på ögonblicket istället för framtiden. Med en kortare tidsram blir det en enklare mental och fysisk uppgift. När du känner att du har lyckats med ditt kortsiktiga åtagande kan du försöka sätta upp mål för långsiktig efterlevnad.

Att komma i form kommer att hjälpa dig att sparka i hus, genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Träning är också en stor stressavlastare. Om du inte tränar normalt kan du börja med att ta korta promenader ute dagligen. Innan du börjar en träningsplan bör du diskutera detta med din läkare.

Rökning är en ohälsosam och farlig vana. De som röker är mer benägna att drabbas av hjärtattacker, cancer eller emfysem. Begagnad rök från cigaretter är också farlig och utgör ett hot mot hälsan för de omgivande. Genom att implementera de tips och tips du har fått kommer du att ha bättre chans att lyckas i ditt försök att sparka vanan.Source link