Beprövade strategier som hjälper dig att sluta röka


Du kanske tror att att sluta röka kräver att du fördubblar viljestyrken så att du aldrig ger dig frestelse eller rör vid en cigarett igen. Även om dessa saker är en början i rätt riktning, kan de göra att avsluta extremt svårt och du vill inte ställa in dig själv för misslyckande. Det finns ett antal olika tillvägagångssätt att ta om du vill kasta cigaretterna för gott. Läs vidare.

Om du vill sparka din rökvanor, få stöd från dina vänner och nära och kära. Gör dem medvetna om att deras stöd är nyckeln, men att de inte bör vara bedömande. Låt dem veta att du förmodligen kommer att vara skit i början. Det är inte lätt att sluta röka, och du bör vara säker på att du har dina nära och kära stöd under denna process.

Det kräver åtagande att gå igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet om att göra det. Det är lätt att misslyckas i ditt försök att sluta om du inte blir ordentligt motiverad eller ger upp för snabbt. Du kan stärka din beslutsamhet genom att ständigt påminna dig själv om de många orsakerna som gör det viktigt för dig att sluta.

Ett hjälpmedel för att hjälpa dig att sluta är att göra en lista med skäl till varför du bör sluta röka, och även orsakerna till du motstår att sluta. Du kommer ihåg dessa skäl och tänka på dem varje gång du vill röka. Detta kan hjälpa dig att fokusera dina avslutande ansträngningar mer tydligt, liksom att identifiera eventuella svagheter i din plan.

När du slutar röka, ge dig själv belöningar för varje milstolpe du passerar på vägen. Unna dig till exempel en film efter en vecka med att du är rökfri. När du har passerat den månaden långa milstolpen kan du njuta av en fin natt ute på din favoritrestaurang. Därefter fortsätter du att belöna dig själv en stund tills rökning inte längre är på dig.

Se till att din familj och dina vänner vet att du slutar röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas med att sluta. Detta ökar chanserna att du lyckas kraftigt, och det kommer att komma dit du vill vara.

En viktig faktor när det gäller att sluta är ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Föreställ dig hur mycket ditt liv kommer att förbättras efter att du lyckats sluta röka. Vet att ditt andetag blir fräschare, dina tänder kommer att vara renare och ditt hem kommer att lukta bättre. Även om att veta farorna med rökning kan skrämma vissa för att lägga ned tobak, kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta också.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökningsmetod för många människor. Professionella hypnotisörer har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trans, och de talar till dig med positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du kommer ur transen, kan cigaretter vara mindre tilltalande, vilket innebär att du är så mycket närmare att sluta för gott.

Rengör noggrant ditt hem, bil och garderob för att bli av med lukten av rök. Rengör dina mattor och möbler, tvätta alla dina gardiner eller gardiner och tvätta ner alla väggar i ditt hem. Detta kommer att få ditt hus att lukta rent och friskt, och en rökig lukt kommer inte att hälsa dig när du kommer in i ditt hem.

Ställ in en incitamentsplan för dig själv. När du når ett av dina mål, belöna dig själv. Skapa en lista över de belöningar du kommer att ge dig själv när du har kommit förbi vissa datum. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kan se den varje dag. Det kommer att ge ett litet boost till din beslutsamhet när du börjar försvagas.

Hitta ett sätt att förbli motiverad hela tiden. Det kan vara bra att lägga inspirationskyltar på väggen eller att ha en smycke som påminner dig om dina ansträngningar. Dessa påminnelser ger dig den drivning du behöver för att bekämpa frestelser.

Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. När du delar denna information med de närmaste dig kan de hjälpa dig att förbli fokuserad på att sluta. Det här kan vara nudgen i rätt riktning du behöver för att sluta röka.

Om du hoppas sluta röka, försök att undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Till exempel kan det vara nödvändigt att växla upp din dagliga rutin, särskilt om din rutin innehåller särskilda rökningstider. Drick inte i en bar på en stund, eller drick ditt kaffe någonstans som nytt för att hindra sugen från att uppstå.

Nu när du har läst den här artikeln bör du veta hur du ska sluta röka. Medan vissa ex-rökare kommer att ha längtan efter resten av livet, följer ovanstående råd bättre för att motstå dessa begär.Source link