Nyttigt råd som någon kan använda för att sluta röka


Det kan vara lätt att starta din plan att sluta röka med engagemang och beslutsamhet, bara för att erkänna nederlag någon gång på vägen. Läs vidare för att lära dig tips om hur du kan sluta röka och vara en som gör det tidigare snarare än senare. Ta det du lär dig och använd det bra för att äntligen släppa vanan för gott.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först försäkra den. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Genom att använda fördröjningstekniken kan du röka en mindre cigarett om dagen.

Tips! När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att slåss mot begär, känna emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den tidsperioden. Vanligtvis, efter det att de 10 minuterna har gått, kommer alla begär att ha gått bort. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Hitta hälsosamma stressavlastningsmetoder för att hjälpa till att hantera dina nikotinbehov och uttag. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även ett massage- eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Secondhand Smoke

Tips! Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan släcka din första så länge som möjligt. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

När du slutar röka kan du inte bara hjälpa din egen hälsa utan också dina nära och kära. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Detta kommer att bli förödande under tiden, eftersom du kan utsätta giftiga kemikalier genom secondhand rök. Att sluta röka nu kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Byt till en lättare cigarett eller en cigarett vars smak du inte tycker om. Detta kommer att göra det lättare att gradvis minska antalet cigaretter som du röker under en dag. Denna teknik kommer att få dig till ett tankesätt för att sluta röka.

Ge ditt hem en ny start också genom att städa bort rökig lukt. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Tips! När du försöker sluta röka, överväg att försöka hypnos. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många.

Skapa ett belöningssystem för dig själv före tid. Unna dig något trevligt varje gång du når dina förinställda mål. Skriv en lista med gåvor för att ge dig själv för att nå varje milstolpe. Lägg den listan i en visuell plats så att du kommer att se den varje dag. Om du läser om din lista kan du hålla dig motiverad när du verkligen tycker om att nå en cigarett.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. De första fyrtioåtta timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. Efter att ha kommit igenom den första veckan kommer emellertid huvuddelen av begäret att vara primärt psykologiskt. Trots att det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.

Träning varje dag. Du kommer att upptäcka att din lungkapacitet förbättras snabbt efter att du slutat röka, så att du kan träna lättare. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Medan de utgivna endorfinerna inte kommer att ge jämförbara effekter på nikotin, kommer det säkert att göra det lättare att dra tillbaka uttag.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du litar på dem runt dig med sådan information kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen.

Från och med nu bör du känna sig mer optimistisk, eftersom du har lärt dig att det inte finns något att röka , och du kan njuta av en hälsosammare livsstil under de kommande åren. Applicera den kunskap du har lärt dig från ovanstående artikel idag.Source link