Sluta röka en gång för alla


Rökning är en dödlig vana som negativt påverkar någon som gör det och alla som råkar vara runt den. Det orsakar alla typer av cancer, andningssvårigheter, hjärt- och artärkomplikationer och försämrar i grunden alla celler i din kropp, liksom att erodera din livskvalitet och kosta dig en liten förmögenhet. Forskning har visat att andrahandsrök orsakar farliga hälsofrågor också. Det här är en bra anledning till varför att sluta röka är så viktigt. Informationen i den här artikeln ger dig många tips som bör hjälpa dig att avsluta.

Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Inte bara kan du hitta motivation för att fortsätta din resa på detta sätt, men din tur kan bli lättare eftersom du kan koncentrera mer.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Denna icke-traditionella metod att sluta har visat stor framgång med många rökare. En hypnotisör har förmågan att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Nå ut till dina vänner och familj för att få stöd när du bestämmer dig för att sluta röka. Var tydlig att du behöver sitt oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan påverka dina ansträngningar negativt. Varna dem också för att du kan vara dåligt tempererad i början och att din bedömning kan vara lite grumlig. Se till att du har stöd från nära vänner och kära under din avslutande process. Det här stödet kan komma till nytta eftersom det inte är lätt att avsluta.

Nikotinutbyte

TIPS! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla dig motiverad och behålla frestelsen.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. De begär som du känner för nikotin kan vara okontrollerbara. Nikotinersättningsprodukter som tuggummi kan vara mycket effektiva för att hantera begär. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så mycket sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana, är det viktigt att du är dedikerad att se den genom. Många rökare har svårt att sluta eftersom de inte närmar sig frågan med rätt inställning och inte har tillräckligt med motivation. Skälen du slutar kommer att vara en utmärkt motivation för dig att förbli rökfri.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. En läkare kan känna till metoder för att sluta att du inte är medveten om. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket när du skapar en källa till riktning.

Rökning är extremt skadlig för din hälsa. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de främsta som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Begagnade rök är ett farligt hälsorisk mot alla som är nära dig. Använd detta råd så att du kan lyckas sluta röka.Source link