Snubblar på sluta röka? Prova några av dessa idéer!


Den som älskar dig skulle vara glad om du bestämde dig för att sluta röka. Din läkare säger att om du inte gör det kan du drabbas av allvarliga hälsoeffekter. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Varför puffar du fortfarande bort då? Det är dags att sluta röka för gott, så använd följande tips för att hjälpa dig att ge upp vanan.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att kyla kalkon.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ordinera dig en medicin för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Du kanske vill tänka på att försöka använda nikotinbyten. Nikotinavdrag orsakar flera obehagliga psykiska symptom, inklusive rastlöshet, irritabilitet, depression och frustration. Nikotintraver kan vid tiden vara överväldigande. Dessa överväldigande känslor kan lindras med nikotinutbytesbehandling. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. Därför, för att skydda dig, undvik att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Eliminera de triggar du associerar med rökningslicetter. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som ersättare.

TIPS! Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Att prata med dina kamrater hjälper dig att hitta nya tekniker för att kämpa begär, ha emotionellt stöd och hitta nya icke-rökare.

Fira varje milstolpe på väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. När du har varit rökfri i en månad, gå till en trevlig restaurang, en speciell för dig. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

Sök support online. Många webbplatser finns enbart för att hjälpa människor att sluta sin tobaksvanor för gott. Du kan fråga om tekniker som har fungerat för andra, och dela med dig av din egen erfarenhet. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Var förberedd med strategier för att hjälpa till att hantera situationer som orsakar ångest. Många rökare används för att lysa upp när något stressigt händer. Om du gör en plan och har strategier på plats, kan du bättre undvika att röka. Håll en back-up plan praktisk om plan A inte fungerar.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt . Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Som du kan se finns det ett antal strategier som kan hjälpa dig med dina odds att framgångsrikt bli en icke-rökare. Om du slutar röka, blir du friskare och lyckligare, och du kommer att leva längre. Ta de pengar du sparar och behandla din familj för att stödja dig. de förtjänar det!Source link