Du måste ta bort mossa på tak så fort du kan

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Mossan är skadligare än vad du tror, särskilt på tak. Mossan kan inte växa fritt varsomhelst.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. I mossa växer sporer.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Gör det så fort som möjligt.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Ska du ändå göra det själv så måste du använda en säkerhetslina.

Många använder Bensaltensid för att plocka bort mossan från taket. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Mossan har ingen chans mot Bensaltensid. En högtrycksspruta kan funka. Läs instruktionerna innan du använder apparaterna.

svartmögel

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Bra skor och något som skyddar händer och ansikte när du jobbar med att få bort mossa på tak är bra att ha. Använd alltid munskydd för medlet irriterar halsen.

Det ska ställas i relation till kostnaden som det är att anlita någon annan. Vissa gillar det, andra inte.

Strunta inte i att rengöra taket

Du får inte glömma bort mossa på takpannor. Tar du inte bort mossan så kan den lätt komma tillbaka. Det här får vi leva med då vi bor i hus men det betyder inte att du måste acceptera en grön massa över hela ditt tak.

Håll koll på tillväxten av ny mossa. Minst en gång per år gäller.

Du glömmer det inte om du gör det till en rutin. mossa på tak Det behöver inte vara avancerade grejor.

Fulstopp kan fungera. Det håller i 4 år.

Kolla rännor och takpannor också. Gillar du att slarva så får du bara göra dubbelt jobb sedan. Då får du en bra koll på hur huset mår.

Slarva inte med underhållet

Ju mer du skjuter på det, ju mer får du jobba sedan. Om det finns trasiga tegelpannor ska de bytas ut snarast. Vatten har lättare att komma in om det är trasigt. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Byt ut takpannor och underhåll taket varje gång du jobbar med att få bort mossa på tak. Vet du inte hur du ska gå tillväga så är det bättre att fråga någon. Takfirmor kan hjälpa dig.

Det är enkelt att ta bort mossa på takpannor

Slarva inte med säkerheten. Du måste komma åt mossa på takpannor så att du kan få bort det. Oftast räcker det med en stege för att ta bort mossa på tak.

Firmor har specialmedel som de använder. Du kanske vill ta bort mossan själv.

Ta den tid som du behöver för att förstå hur du kan göra rent på taket utan fara för dig själv och för andra som kanske går förbi där nedanför. Glöm inte bort att informera familj och besökare om din aktivitet så att de slipper en kalldusch med vatten och mossa från ovan då de går ut och in i huset!